Antep Fıstığı Ve Zeytinde B5A Kullanımı ~ Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile
Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile: Antep Fıstığı Ve Zeytinde B5A Kullanımı

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Antep Fıstığı Ve Zeytinde B5A Kullanımı

ANTEP FISTIĞI VE ZEYTİNDE B5A KULLANIMI



Antep fıstığında B5A ile doluluk oranının arttığı, tanelerin irileştiği, tarımda yapılan yanlışlıkların yapılmaması durumunda ise her sene verim alınabildiği gözlemlenmiştir.
Antep fıstığında üç kez uygulama yapılması önerilmektedir. Kök uygulamalarında 1 kg B5A 400 litre suya karıştırılıp çözelti hazırlanır ve her ağacın yaşına göre her yaş için 1 litre çözelti kökten uygulanır. İlk uygulama kasım veya aralık aylarında yapılmalıdır. İkinci uygulama yine aynı şekilde kökten ve aynı miktarlarla mart veya nisan ayında yapılmalıdır. Üçüncü uygulama döllenme dönemi sonrasında yapraktan yapılmalıdır. Yapraktan uygulama oldukça hassastır ve çok dikkatli yapılması gerekmektedir. Yapraktan uygulamada 1 kg B5A 800 litre suya karıştırılır ve hazırlanan bu 800 litrelik çözelti holder veya sisleme makinesi tabir edilen pülverizatör ile 5 dekar (5000 metre kare) alana uygulanmalıdır Bu uygulamada su miktarı çok önemli olup asla daha az su ile yaprak uygulaması yapılamaz. Aksi taktirde yaprak kenarlarında yanmalara neden olabilir.
Zeytin ise güneydoğuda aralık ayında hasat yapılmaktadır. Eğe bölgesinde ise hasat ocak ayına sarkabilmektedir. Bu açıdan ilk B5A uygulaması hasat sonrası 1 kg B5A 400 litre suya karıştırılıp çözelti hazırlandıktan sonra tıpkı Antep fıstığında olduğu gibi her ağacın yaşına göre her yaş için 1 litre çözelti kökten uygulanmalıdır. İkinci uygulama ise yine kökten ve yine 1 kg B5A 400 litre suya karıştırılarak hazırlanan çözelti yine ağaçların her yaşı için 1 litre çözelti olmak üzere mart veya nisan aylarında kökten yapılmalıdır. Yapraktan uygulama oldukça hassastır ve çok dikkatli yapılması gerekmektedir. Yapraktan uygulama döllenme dönemi sonrası yapılır. Yapraktan uygulamada 1 kg B5A 800 litre suya karıştırılır ve hazırlanan bu 800 litrelik çözelti holder veya sisleme makinesi tabir edilen pülverizatör ile 5 dekar (5000 metre kare) alana uygulanmalıdır Bu uygulamada su miktarı çok önemli olup asla daha az su ile yaprak uygulaması yapılamaz. Aksi takdirde yaprak kenarlarında yanmalara neden olabilir.

B5A 1 Kilogram Fiyatı:60 TL (Kargo Hariç)

B5A Yarım Kilogram Fiyatı:30 TL (Kargo Hariç)

B5A Sıvı Organik Gübre siparişi için:

Arif Arslan
Orman Mühendisi

Özar Fidancılık ve Peyzaj

Tel:0536 966 36 09
0506 659 76 96

Adres:Adnan Menderes Mah. Atatürk Cad. Sanayi Kavşağı No:2 Merkez/Osmaniye

0 yorum: