B5A Kullanıldığında Çimlenme Şekli ~ Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile
Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile: B5A Kullanıldığında Çimlenme Şekli

29 Temmuz 2009 Çarşamba

B5A Kullanıldığında Çimlenme Şekli

B5A KULLANILDIĞINDA ÇİMLENME, KARDEŞLENME VE RENKDE HANGİ FARKLILIKLARI GÖZLEMLEYECEKSİNİZ



Aşağıdaki hususlar B5A kullanımında karşılaşacağınız şeylerdir.

1-Hububat türü bitkilerde (arpa, buğday, mercimek nohut vb.) B5A kök (kış) gübresi olarak kullanıldıktan sonra erken çimlenme gözlemleyeceksiniz.
2-B5A kullandığınızda erken çimlenmeyle birlikte geç kardeşlenme görebilirsiniz. Bunun nedeni B5A’nın sentetik kimyasal gübre gibi bitkiyi hemen boy uzamasına yöneltmemesidir. B5A kök gübresi (kış gübresi) olarak kullanıldığında kök gelişimini sentetik kimyasal gübrelere oranla çok daha iyi sağlayacaktır. Bu durumu B5A kullanılan bitkiler ile sentetik kimyasal gübre kullanılan bitki köklerini karşılaştırarak gözlemleyebilirsiniz.B5A’nın kullanıldığı bitkilerde bitki köklerinin son derece gelişmiş olduğunu göreceksiniz. İyi gelişmiş kökün bitki beslenmesi açısından son derece önemli olduğu açıktır. Çiftçilerimiz B5A’nın geç kardeşlenmeye geçmesini görünce telaşa kapılmakta ve bahar gübresi olarak sentetik kimyasal gübre kullanabilmektedir. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Bitkinin geç kardeşlenmeye geçmesi asla bir sorun değildir. Asıl sorun, bitkinin kök gelişimini tamamlamadan kardeşlenmeye geçmesidir. Yıllardır bu yanlışa alışan çiftçilerimiz B5A kullanımında gördükleri manzara karşısında telaşa kapılabilmektedirler. Lütfen telaşa kapılmayınız ve bahar (yaprak) gübresi olarak da B5A kullanınız.
3-Baharda B5A kullanılan hububat renkleri kimyasal gübre kullanılan hububatlara göre daha açık yeşil olacaktır.Bu görüntü de bazı çiftçilerimizi telaşa düşürmekte ve bu durumda tarlalarına B5A’ dan sonra sentetik kimyasal gübre atmaktadırlar. Bu yanlış bir uygulamadır. Organik ürünlerde bu renk son derece normaldir. Bundan 30 yıl önce sentetik kimyasal gübreler kullanılmazdan önce tüm hububatlarda bu renk görülmekteydi. Lütfen acele karar vermeyin.B5A kullanımından vazgeçmeyin.
4-B5A kullanımı hububatlarınızda tanelerin daha irileşmesini sağlayacaktır.Veriminiz ve ürün kaliteniz artacak,maliyetleriniz düşecektir.B5A bu amaçla piyasaya sürülmüştür.

B5A 1 Kilogram Fiyatı:60 TL (Kargo Hariç)

B5A Yarım Kilogram Fiyatı:30 TL (Kargo Hariç)

B5A Sıvı Organik Gübre siparişi için:

Arif Arslan
Orman Mühendisi

Özar Fidancılık ve Peyzaj

Tel:0536 966 36 09
0506 659 76 96

Adres:Adnan Menderes Mah. Atatürk Cad. Sanayi Kavşağı No:2 Merkez/Osmaniye

0 yorum: