Süs Bitkilerinde B5A Kullanımı ~ Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile
Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile: Süs Bitkilerinde B5A Kullanımı

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Süs Bitkilerinde B5A Kullanımı




SÜS BİTKİLERİNDE B5A KULLANIMI

1-Kapalı alanlardaki süs bitkilerinde B5A kullanımı:

5 litrelik pet temiz bir şişe klorsuz su ile (kuyu veya kaynak suyu) doldurulduktan sonra içerisine yarım Türk kahvesi fincanı (30 cc) B5A (iyice çalkalandıktan sonra) konulur, çalkalanır ve kapalı ortamdaki çiçeklere kökten ayda bir kere uygulanır.2.5 litrelik pet temiz bir şişe kapalı ortamdaki çiçekleri sulamaya yetecek ise, çeyrek fincan (15 cc) B5A konulur, çalkalanır ve kullanılır.
Bir aydan daha sık aralılarla kapalı ortamdaki çiçeklere B5A uygulanmamalıdır. Uygulama gün ışığında ve toprak sıcakken yapılmamalı, gece saat 22 sıralarında ve toprak soğukken yapılmamalıdır.
İlkbahar, sonbahar ve kış aylarında birer kez olmak üzere yılda üç kez kapalı ortamdaki çiçeklere yapraktan uygulama yapılmalıdır. Yapraktan uygulama 5 litrelik pet şişeye klorsuz su konulduktan sonra içerisine 1/4 fincan (çeyrek fincan Türk kahvesi - 8 cc -) B5A konulup, çalkalandıktan sonra ( 2.5 litrelik pet şişeye 4 cc B5A konulmalıdır) sprey şeklinde yapraktan çiçeklere uygulanmalıdır. Uygulama gece saat 22 sıralarında yapılmalıdır. Yapraktan uygulama yapıldığı zamanlarda kökten aylık uygulama kesilmeden sürdürülmelidir.
Sulandırılmış B5A kullanım sonrası artarsa dökülmelidir, bir sonraki ay uygulamasına saklanmamalıdır.
Kullandıktan sonra artan B5A’nın tıpa ve kapağı sıkıca kapatıldıktan sonra buzdolabının sebze bölmesinde saklanmalıdır.B5A buzdolabının dondurucu kısmında saklanmaz.
Çiçeklerde ilaçlama yapılacak ise bu ilaçlama işlemi B5A kullanımından 10 gün önce veya sonra yapılır.B5A ilaçla birlikte kullanılmaz.

2-Peyzaj Bahçelerinde B5A kullanımı:
Bahçelerinizdeki çimlere B5A yı aşağıdaki gibi uygulayabilirsiniz.1000 metrekarelik çim alana 333 gr. B5A çimler sulandıktan sonra akşam saat 22 de 30 litrelik sırt pompası ile her sırt pompasına 66 gr.( iki Türk kahvesi fincanı ) konulup üzeri su ile tamamlanır. Bu şekilde 5 kez sırt pompasına 30 lt su ve 66 gr B5A konularak 1000 metre karelik çim alan gübrelenmiş olur.
Bu işlem yapılmadan önce sırt pompası deterjan ( mümkünse arap sabunu) ve sünger kullanılarak pompa ve hortumlar dahil temizlenmelidir.
Bu işlem yapılmazdan önce çim mutlaka sulanmalıdır.B5A uygulaması sonrası çimin 15 dakika daha sulanması tavsiye edilir.
Peyzaj bahçesinde süs çalıları ve ağaçlar var ise 30 lite kapasiteli sırt pompasına 66 gr B5A konularak kökten yine saat 22 de, önce ağaçlar sulanarak sonra B5A uygulaması sırt pompası ile yapılabilir.
Gerek çim ve gerekse peyzaj bahçelerinde B5A uygulaması her ay yapılmalıdır. Daha sık aralıklarla uygulama yapılmamalıdır.


B5A 1 Kilogram Fiyatı:60 TL (Kargo Hariç)

B5A Yarım Kilogram Fiyatı:30 TL (Kargo Hariç)

B5A Sıvı Organik Gübre siparişi için:

Arif Arslan
Orman Mühendisi

Özar Fidancılık ve Peyzaj

Tel:0536 966 36 09
0506 659 76 96

Adres:Adnan Menderes Mah. Atatürk Cad. Sanayi Kavşağı No:2 Merkez/Osmaniye

0 yorum: