Topraksız Tarımda B5A Kullanımı ~ Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile
Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile: Topraksız Tarımda B5A Kullanımı

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Topraksız Tarımda B5A Kullanımı

TOPRAKSIZ TARIMDA UYGULAMA

Topraksız tarım çok çeşitli şekillerde yapılmaktadır. Burada genel olarak tüm uygulama şekilleri dikkate alınarak genel açıklama yapılmıştır. Değişik topraksız tarım uygulamaları için şirketimizle irtibata geçebilirsiniz.
Topraksız tarımda en genel şekli ile zeolit, perlit, pomza veya torf bitki kök tutucusu olarak kullanılmaktadır.
Hangi malzeme kullanılırsa kullanılsın B5A tüm topraksız tarım şekillerinde güvenle kullanılabilecek bir gübredir.
Burada önemli olan husus, topraksız tarım uygulamalarında su ile gübrelerin aynı şebekeden verilip verilmediğidir. Şayet su ile gübre ve zirai ilaç aynı şebekeden verilmekte ise B5A uygulaması şebekenin kimyasal gübre ve zirai ilaç kalıntılarının şebekeden temizlenmesinden sonra verilmesi çok önemlidir. Bunun için de kimyasal gübre ve zirai ilacın verilmesinden sonra şebekeye en az on gün süre ile su verilmesinden sonra B5A uygulaması yapılmalıdır. Çünkü şebeke kimyasal gübre ve zirai ilaç kalıntılarından temizlenmeden B5A’nın aynı şebekeden verilmesi durumunda B5A’dan istenilen ve beklenilen sonuç alınamayacaktır.
Ancak sulama suyu ile kimyasal gübre ve zirai ilaç verilen şebeke ayrı ayrı ise bu durumda B5A temiz su şebekesinden verilerek sorun çıkması önlenmiş olur. Ama her durumda B5A uygulaması zirai ilaç ve kimyasal gübre kullanımından on gün sonra ve gece yapılmalıdır. Ancak bazı topraksız tarım seralarında güneş perdesi kullanılmaktadır. Bu gibi güneş perdesi kullanılan seralarda perdeler kapatılarak uygulama yapılabilmektedir.
Topraksız tarım uygulamalarında 1 kg B5A 2500 metrekare alana uygulanmalıdır. Uygulama kış aylarında 12 – 15 gün aralıklarla, toprağa cemre düşmesinden sonra (bahar, yaz, sonbahar aylarında) ise 20 – 25 gün aralıklarla uygulanmalıdır.
Topraksız tarım uygulamalarında tüm bahar, yaz, sonbahar aylarının tamamında sadece iki kez yapraktan uygulama yapılması yeterlidir. Geri kalan tüm uygulamalar ve özellikle ilk uygulamalar kesinlikle kökten yapılmalıdır. Yaprak uygulamaları Temmuz ve Eylül aylarında yapılabilir. Yapraktan uygulamada 1 kg B5A 1000 litre suya karıştırılıp (100 gr 100 litre suya katıştırılıp) mutlaka gece ( sera güneş perdeli olsa dahi) uygulama yapılamalıdır.
Topraksız tarım uygulamalarında B5A’ ya ilave olarak isteğe ve ihtiyaca bağlı olarak başka organik gübre takviyesi yapılabilir.



B5A 1 Kilogram Fiyatı:60 TL (Kargo Hariç)

B5A Yarım Kilogram Fiyatı:30 TL (Kargo Hariç)

B5A Sıvı Organik Gübre siparişi için:

Arif Arslan
Orman Mühendisi

Özar Fidancılık ve Peyzaj

Tel:0536 966 36 09
0506 659 76 96

Adres:Adnan Menderes Mah. Atatürk Cad. Sanayi Kavşağı No:2 Merkez/Osmaniye

0 yorum: