Hercai Menekşeleri ~ Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile
Özar Fidancılık Ve Peyzaj:Bodur Meyve Fidanları,Gemlik Ayvalık Edremit Zeytin Fidanları Süs Bitkile: Hercai Menekşeleri

31 Temmuz 2009 Cuma

Hercai Menekşeleri

Hercai Menekşeleri

Eylül ayında açmaya başlayan Hercai menekşeleri Haziran ‘a kadar dayanabilirler. Bu bitki normal ilkbahar menekşelerinden farklı bir süs bitkisidir. Hafif geçen kış ile birlikte bitkiler yaşamlarını sürdürmeye devam edebilirler.



Yaza kadar 30 santime uzayabilen, sarkma eğilimi olan menekşe, solmaya başlayan çiçekler elle koparıldığında tekrar açar. Camgüzeli, Begonya gibi yazlık çiçek bordürlerini kışın Hercai menekşeleri ile evinizi ve bahçenizi süsleyebilirsiniz. Tekdüze renkli, sıkıcı kış bahçenize renkleriyle mutluluk getirecektir. Bitkileri gözle görebileceğiniz noktalara, saksılara dikin. Aydınlık, yarı gölgeli ortamlar bu bitkinin yetişmesi açısından çok fark etmez. Her türlü toprakta özellikle rutubet varsa iyi gelişir. Çiçekleri 10 santime tadar büyüyebilir. Hercai menekşelerinin 20 - 30 değişik renk tonu var. Bahçenizdeki daimi yeşil çit önlerine beyaz, altın ya da mavi - mor renklerini dikebilirsiniz. Renkleri karıştırmadan büyük öbekler halinde dikmelisiniz. Böylece çok etkileyici olacaktır.



Fideler piyasada 1 TL ye satılıyor. Tohumdan da üretebilmek mümkündür. Temmuz ayında hala yaşayan çiçeklerden ufak çelikler alıp geliştirebilirsiniz. Dikilirken ve kış ortasında biraz gübre verirseniz renkler, çiçekler iyi gelişir. Salyangozlar, bir çeşit örümcek menekşeleri yemeyi seviyor. Bu yüzden dikkatli olunması gerekir.



Hercai Menekşe için Daha fazla bilgi ve Hercai Menekşe temin etmek için bize ulaşın...

Arif Arslan
Orman Mühendisi

Özar Fidancılık ve Peyzaj

Tel:0536 966 36 09
0506 659 76 96

Adres:Adnan Menderes Mah. Atatürk Cad. Sanayi Kavşağı No:2 Merkez/Osmaniye

0 yorum: